over/CV

Maggie Symonds is een muziektheater performer & maker, actrice en zangeres, die naast het kritisch bevragen van het publiek, door middel van een connectie én met een knipoog, zichzelf (en ons) niet altijd te serieus wilt nemen. Zij probeert grenzen op te zoeken in het wrangen van de gekozen thematiek, schrijft vanuit haar kern en werkt met precisie interdisciplinariteit uit. Maggie speelt gitaar en schrijft eigen muziek, Engels- en Nederlandstalig, genre country/(ned-)pop. Deze muziek verwerkt zij in haar muziektheaterwerk. Ook zoekt ze graag buiten het ”standaard” gegeven van gitaarspel en zang.    

Maggie is in 2021 afgestudeerd van de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, hoofdvak zang en spel.

Na haar afstuderen speelde ze o.a. in de openlucht-familievoorstelling Vreemde Vogels (Wilminktheater Enschede / regie: Joep Onderdelinden) en ARTEMISIA voor het Rijksmuseum Twenthe (Theatermakerij Enschede & Nederlandse Reisopera).

Ze speelde onlangs in [WERKTITEL] De Nieuwe Lichting van MusicalMakers & stichting NANOEK en speelde haar muzikale performance BRANDSTAPEL voor het Jonge Harten Festival Groningen.
Eind februari stond zij op Festival Karavaan SPRINGTIJ met haar solo voorstelling GAIA (eindregie: Oukje den Hollander).

Ze speelde kleine rolletjes in tv/ film producties en speelde onlangs in de korte film De Schoonheid van Nee (Lavender Films) de rol van Antigone.

Sinds 2023 onderdeel van collectief Symonds & Mulder.

CV MAGGIE

%d bloggers liken dit: