over/CV


Ontwapenend, onderzoekend, absurdistisch

Maggie Symonds is een muziektheater performer & maker die naast het kritisch bevragen van het publiek, door middel van een connectie én met een knipoog, zichzelf niet altijd te serieus wilt nemen. Zij probeert grenzen op te zoeken in het wrangen van de gekozen thematiek, schrijft vanuit haar kern en werkt met precisie interdisciplinariteit uit.   

Maggie is in 2021 afgestudeerd van de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.
Tijdens haar opleiding speelde ze o.a. op de Kunstnacht Nijmegen en Festival Karavaan. Ze was regie-assistent van Ko van den Bosch bij theatergroep ECHO en liep stage bij muziektheatercollectief KASSETT.

Na haar afstuderen speelde ze o.a. in de openlucht-familievoorstelling Vreemde Vogels (Wilminktheater Enschede / regie: Joep Onderdelinden) en ARTEMISIA voor het Rijksmuseum Twenthe (Theatermakerij Enschede & Nederlandse Reisopera).

Ze heeft kleine rolletjes voor tv/film gedaan en speelde recentelijk in de korte film De Schoonheid van Nee (Lavender Films).
Maggie speelt daarnaast gitaar en schrijft eigen muziek, Engels- en Nederlandstalig, genre country/(ned-)pop.

Sinds 2020 vormt zij samen met klasgenoot Mijn Sluijs het bizar-komische muziektheater duo: DOLLIES.

In haar afstudeervoorstelling RAISINS (juli 2021, ArtEZ Muziektheater) volgen we twee moeders die met hun kinderen op de vlucht moeten slaan voor toenemende waterstroming op het eiland Kiribati. Het gezin komt tijdens hun reis voor nóg een natuurdreiging te staan: snel verspreidende mens-etende termieten.
Geïnspireerd door sci-fi films en vanuit de muzikale foley studios doorgetrokken naar vier gitaren en vier stemmen is RAISINS een nieuwe vorm van kijken naar de welverdiende wraak op de mensheid… 
COLLECTIEF DOLLIES
dolliescollectief@hotmail.com

CV MAGGIE

%d bloggers liken dit: